Screenprotector kopen

Als je een nieuwe smartphone of tablet hebt, ben je bang dat er krassen op komen. Veel mensen kopen wel een smartphone hoesje maar denken niet aan een screenprotector. Terwijl ze de smartphone of tablet constant in en uit zakken en tassen halen. Het scherm schuurt langs allerlei voorwerpen en op een gegeven moment ontstaan er krassen. Of erger nog, de smartphone of tablet valt een keer. Een screenprotector biedt dan extra bescherming, maar wie geen bescherming gebruikt, houdt een scherm over vol basten. En dat terwijl een effectieve, goedkope screenprotector nog geen tien euro kost.

Goedkope screenprotector kopen

Als je enkele honderden euro’s uitgeeft aan een smartphone of tablet, dan is een screenprotector op zijn minst een tientje waard. Je weet zeker dat je een paar dagen later niet met een totaal drama zit als je je nieuwe smartphone of tablet per ongeluk langs je sleutels haalt. Het is een goedkope maar zeer nuttige investering.

Hoe aanbrengen en plaatsen?

Veel mensen willen geen screenprotecor omdat het lelijk is want er kunnen bubbels verschijnen. Dat is helemaal niet het geval als de protector goed wordt geplaatst. En, als je dat zelf liever niet doet omdat je denkt dat het fout gaat, ga dan even naar een telecomwinkel. Of een winkel waar ze smartphones en tablets repareren. Niet alleen verkopen ze uitstekende protectors, ze kunnen deze ook voor je plaatsen. Mensen die in dat soort winkels werken, moeten enkele tientallen keren per dag een screenprotector aanbrengen. Het is dus onzinnig om zelf te gaan prutsen als je voor een paar euro meer een protector kan laten plaatsen.

Er zijn verschillende soorten screenprotectors. De meeste zijn van zacht kunststof en zijn buigbaar. Dit zijn de goedkoopste soorten. Ook al zijn ze goedkoop en niet de beste die je kan kopen, ze zijn altijd beter dan niets. Ze beschermen je scherm tegen de ergste krassen en zijn het geld vaak meer dan waard.

Naast de kunststof screenprotector is er sinds enige tijd ook een ander soort, een screenprotector van glas. Er zijn zelfs modellen van gehard glas, die vrijwel onbreekbaar zijn. Als je een dergelijke protector gebruikt, moet je wel heel erg je best doen om een barst of kras op je scherm te krijgen.